Het Bedrijf

bord met grasMet bijzondere KOEIEN, bijzondere NATUUR en een bijzondere STAL, zorgen we voor een stukje duurzame ontwikkeling. Door de kansen te benutten die de natuur ons biedt en de dieren de tijd, rust en ruimte te geven is er veel mogelijk. Deze biologische manier van werken, met gesloten kringlopen, wordt erg gewaardeerd door de consument.

Kijk en lees gerust verder wat er op dit bedrijf allemaal gebeurd.

De Koeien

Na 17 jaar biologisch de koeien gemolken te hebben zijn we overgestapt op een ander spoor. Oudhollandse Groninger Blaarkop koeien, met hun kalfjes, begrazen nu de weilanden rondom de boerderij. Deze dieren groeien op met veel ruimte en worden ingezet om met begrazing het natuurbeheer een handje te helpen. Hier profiteren weidevogels en veel plantensoorten vervolgens weer van.

cropped-IMG_0068-1.jpg

Al enkele jaren mogen de kalfjes bij de moeder blijven lopen. Dit wordt zeer gewaardeerd door de consument, maar ook zeker door het vee. Deze manier van vee houden is in onze ogen het beste voor moeder en kalf. Ze krijgen veel ruimte, rust en vrijheid in de ruime strostal waar ze zich in het koppel goed thuis voelen. Zodra het kan gaan ze natuurlijk de wei in.

Sinds 2007 melken we de koeien niet meer, dit betekent dat alle melk nu helemaal beschikbaar is voor de kalfjes. Op deze manier ontstaan robuuste dieren die tegen een stootje kunnen. Het vlees van onze dieren is door deze unieke manier van uitstekende kwaliteit en je proeft de pure natuur!

SKAL-keurmerk

Afbeeldingsresultaat voor biologisch logoSinds 1990 produceren wij op 100% biologische wijze. Elk jaar worden wij gecontroleerd door SKAL. De producten van dit bedrijf zijn te herkennen aan het Europese Biologische logo bevatten. Voor meer info kunt u op de afbeelding klikken.

Dit  keurmerk staat voor diervriendelijkheid, gezond en veiligheid. Op dit bedrijf worden geen kunstmest en geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.

De Heuvelstal

In de wintermaanden liggen de koeien lekker in het stro op een heuvel, in onze heuvelstal. Dit is een zelfontworpen stal waarin de dieren alle ruimte hebben, hierdoor kunnen de koeien de horens behouden.

Op de heuvel wordt dagelijks vers stro gestrooid met een automatische stroverdeler.
In de stal wordt door de koeien hun mest vermengd met stro. Dit geeft vaste mest van uitstekende kwaliteit, wat heel goed is voor insecten en wormen in de bodem. Hier profiteren de weidevogels weer van.